Bli medlem nå

Historikk Svolvær Pistolklubb

Stiftet i 1965.

Klubben hadde den gang tilhold i en mørk, våt og kald bunker fra andre verdenskrig.

I 1986 tok noen ildsjeler av klubbens medlemmer initiativ til å få omgjort et av tilfluktsrommene i Våganhallen til en 25 m skytebane for miniatyrskyting. Her leier vi lokaler også i dag. Et fint sted å være for de som vil drive skytesport.

I 1992 ble det satt i gang med en krevende prosess for å bygge en ny skytebane utendørs. Ideen bak var at SPK skulle bli en ledende klubb i Nord Norge som arrangør av store mesterskap, og å utvikle skyttere på høyt nivå.

Etter en lang og krevende periode med bygging, gikk åpningsstevnet av stabelen sommeren 1997. Et vellykket Kretsmesterskap i bane og feltskyting. Dette var begynnelsen på en lang og aktiv periode for klubbens medlemmer.

Norgesmesterskap i baneskyting i 1998, 2003 og 2008, samt flere distrikts- og kretsmesterskaper blitt arrangert. Og et stort antall terminfestede stevner. Skyttere på toppnivå fra alle skytterkretser i landet har deltatt i konkurranser på våre baner. I Våganhallen arrangerte SPK NM luft rifle og Pistol i 1989. De 4 norgesmesterskapene fikk terningkast 6 bade av deltagerne og Skytterforbundet.

Våre skyttere har hevdet seg godt i var idrett og har tatt mange krets- og nordnorske mesterskapstitler. SPKs damelag tok 2 lag NM-gull i 1998. Klubben har også hatt deltakere med på kalottlandskamp flee ganger. NM Svolvær Pk har vert representert med å inneha styrelederverv i Nordland Skytterkrets, samt styremedlem i Norges skytterforbund, i form av leder for komité opplæring.

Klubben har 4 utdannede og autoriserte dommere/skyteledere, samt 1 utdannet trener/trenerinstruktør.

I dag er medlemsmassen på ca. 50.